HC Catwyck D1 – Tempo ’34 D1
Dames 1

Na een drukke trainingsweek waarin we daarnaast afgelopen vrijdag de Silvercup wedstrijd
van Wateringse veld D1 met 2-3 hadden gewonnen, waren we klaar om vandaag ook punten
te pakken in de competitie. Maar eerst was het aan de mini’s Lynn Brandt en Noor
Ouwehand, uit de M8E2, om de afslag te nemen.

Lees meer
Hockey Club Catwijck H1 zoekt coach
Clubnieuws

HCC H1 wil terug naar de derde klasse. Het afgelopen seizoen heeft het team zich goed ontwikkeld en zijn de nodige stappen gemaakt. Ben jij die coach die deze jonge, maar toch ervaren en competitieve groep naar het volgende niveau brengt?

Neem contact op met onze voorzitter Wim Korndorffer voorzitter@hccatwyck.nl

Wil je meer weten over het team, bezoek onze Facebookpagina of Instagram, Catwijck Heren 1.

https://www.facebook.com/CatwijckHeren1/

https://instagram.com/hccatwyckh1?igshid=1sgozhlu3dlnm

 

Lees meer
Hervatting trainingen (jongste) jeugd
Clubnieuws

Beste HCC leden, trainers/coaches en ouders,

Nadat op 21 april bekend werd dat er voor de jeugd weer gestart mag worden met sporten, zijn we met de HTO en bestuur direct aan de slag gegaan om de nodige voorbereidingen te treffen. Het is duidelijk dat het niet een kwestie is van ‘gewoon de draad weer oppakken’. Het faciliteren van trainingen voor de jeugd in de basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar) en jeugd van 13 tot en met 18 jaar kan alleen plaats vinden onder het strikt opvolgen van de hieraan verbonden richtlijnen en voorwaarden zoals door de overheid, het RIVM, KNHB en Gemeente opgesteld. Naast dat HCC zorg draagt voor toezicht, zal ook de Gemeente toezien en handhaven.

ONDER VOORBEHOUD GOEDKEURING GEMEENTE KATWIJK, informeren we alvast als volgt:

De plannen zijn klaar en we gaan op 11 mei van start! Bijgaand hebben we de geldende protocollen en andere info toegevoegd. Let ook op de bijgevoegde plattegrond, waarop duidelijk de zonering en routing rondom de trainingen is aangegeven.

Als bestuur willen we op voorhand alle betrokkenen die de geplande trainingen mogelijk maken bedanken. Dat zijn natuurlijk onze trainers, maar ook de mensen die toezicht houden, en de HTO.

Het is fantastisch dat we op deze manier weer kunnen gaan trainen.

Maar,……..

Het succes staat of valt met het opvolgen van alle richtlijnen. Niet aan de regels voldoen kan leiden tot een verbod op verdere trainingen. Dus, laten we er met elkaar alles aan doen om te zorgen dat het een succes wordt!

Met sportieve groet,

Namens HTO en Bestuur

Wim Korndorffer

Voorzitter HC Catwyck

Lees meer
Jules van Beek koninklijk onderscheiden
Clubnieuws

Vandaag, 22 april 2020 kreeg Jules van Beek van burgemeester Visser te horen, dat het Zijne Majesteit had behaagd om hem te benoemen als lid van de orde van Oranje Nassau. Dit voor zijn jarenlange verdienste als vrijwilliger bij Hockey Club Catwyck en bij het Smalspoormuseum. De daadwerkelijke uitreiking van de onderscheiding gaat op een later moment dit jaar plaats vinden. Het bestuur van Hockey Club Catwyck is trots dat deze eer haar oud-voorzitter ten deel is gevallen en feliciteert hem van harte!

Lees meer
KNHB besluit Einde competitie
Clubnieuws

Dinsdagavond heeft de KNHB direct naar aanleiding van het kabinetsbesluit, zoals door premier Rutte toegelicht tijdens de persconferentie van 21 april jl., definitief besloten om alle huidige competities te beëindigen. Zie voor meer informatie [https://www.knhb.nl/nieuws/knhb-beeindigt-alle-competities-geen-promotie-of-degradatie].

Volgend seizoen

Dit betekent per saldo dat we ons als vereniging volledig op het nieuwe seizoen moeten gaan concentreren, met inachtneming van de nog steeds geldende maatregelen. We gaan ons op korte termijn beraden over de afgekondigde aanpassingen van de maatregelen en zullen iedereen daar spoedig over informeren.

Als bestuur zijn we in nauw overleg met de HTO inmiddels wel al tot de eerstvolgende stappen gekomen: 

  • Wij hopen allereerst dat een ieder juíst nu onze club een warm hart toe blijft dragen.
  • De samenstelling van juniorenteams volgt op basis van reeds beschikbare metingen en input van de huidige trainers/coaches. De Jongste Jeugd teams worden, zoals binnen HCC te doen gebruikelijk, gevormd zonder metingen. De seniorenteams volgen na overleg met coaches standaardteams en waar mogelijk met vertegenwoordigers van huidige teams
  • Trainers en coaches zijn een zeer belangrijke spil binnen onze vereniging. Tijdens het vormen van de nieuwe teams zal met hen contact gezocht worden over de persoonlijke toekomstplannen en hopen wij hen ook in het aankomende seizoen bereid te vinden om zich in te zetten voor onze hockeyclub
  • Trainingen voor seizoen 2020/2021 zullen starten niet eerder dan dat daar vanuit de overheid toestemming voor wordt gegeven, volgens het nieuw te vormen trainingsschema. De KNHB zal in deze te allen tijde de richtlijnen van RIVM, NOC*NSF en kabinet volgen

Vrijwilligers

Ten aanzien van alle vrijwilligers en onze grote groep trainers/coaches/scheidsrechters willen wij alvast onze enorme dank uitspreken en betreuren we het zeer dat het seizoen op deze wijze abrupt beëindigd wordt. We hopen dan ook zeer dat we voor komend seizoen ook weer een beroep op jullie mogen doen! Nogmaals onze hartelijke dank!

Tenslotte doen wij een dringend beroep op alle (ouders van) leden om zich waar mogelijk in te zetten binnen de club. Wij kunnen als vereniging simpelweg nooit zonder vrijwilligers bestaan, maar zeker tijdens en na deze crisis is alle steun dubbel en dwars nodig om de club draaiende te houden.

Met sportieve groet,

Bestuur HC Catwyck

Wim Korndorffer

Voorzitter

Lees meer
Wederom goed zaalseizoen HCC
Clubnieuws

De zaalprestaties waren voorgaand seizoen al imposant, maar óók dit seizoen zet de progressie zich voort.


Hoewel voor de meeste teams spelplezier of het behouden van de conditie voorop staat, weten de HCC-ers dit goed te combineren met resultaten en zorgen de train(st)ers en coaches ervoor dat tevens de balvaardigheid en tactische bagage wordt verbeterd. Zonder eigen (blaas)hal wisten de Catwyck teams zich toch prima te manifesteren. Met bijna 10 (!) zaalkampioenen bij de junioren en senioren kunnen we echt spreken van een zeer succesvolle periode. Met 41% van alle teams eindigend in de top 2 (en bijna tweederde van alle teams in de top 4) mogen wij trots terugkijken.


Daarnaast extra mooi om te zien dat de kampioenen en eindposities in de top 3 keurig verdeeld zijn tussen alle leeftijdsgroepen en hockeyniveaus. Binnen de D lijn zijn Meisjes D1 en Meisjes D4 kampioen geworden en wisten MD5 en MD2 zich eveneens in de top te nestelen. Bij de C-tjes keurige eindposities voor zowel MC3 als MC4 en titels voor Meisjes C5 en Meisjes C2. Ook bij de B lijn vielen er twee kampioenschappen te vieren. MB1 en MB4 bleken daar de beste en ook Meisjes B3 eindigde in de top 3. Binnen de A lijn een mooie 2
e plek voor Jongens A1 en een zaaltitel voor Meisjes A3. Bij de senioren tenslotte eveneens twee kampioenen. Zowel Dames 1 als Dames 2 konden de zaaltitel binnenhalen en promoveren hiermee naar de 2e klasse. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd!

 

Lees meer
Lodé van Beelen benoemd tot Erelid HC Catwyck
Clubnieuws
Na een onafgebroken periode van 12 jaar penningmeester te zijn geweest van HC Catwyck, heeft Lodé van Beelen tijdens de ALV van 30 januari afscheid genomen als bestuurslid. Toen hij maanden geleden in verband met een verhuizing naar Best zijn vertrek aankondigde moesten wij allemaal even goed slikken. Zijn degelijke benadering van het financiële reilen en zeilen van onze club is door de jaren heen goud waard gebleken. Jaar in jaar uit schreven we gezonde cijfers, en dat is alleen mogelijk met een vakkundige en degelijke penningmeester. Maar ook als collega en vriend in het bestuur zullen we Lodé ontzettend gaan missen.
 
Volstrekt terecht, en als blijk van onze enorme waardering, werd Lodé tijdens, en met unanieme steun van de ALV door het bestuur tot Erelid benoemd. 
 
We wensen Lodé en Els een hele mooie tijd in Best, en we gaan ze zeker nog zien, want de caravan krijgt een mooie plek in Rijnsburg.

Het bestuur HC Catwyck

Wim Korndorffer
Voorzitter
Lees meer
Zaaltitel Dames 1
Dames 1

Eerder vandaag is het zaalteam van Dames 1 kampioen geworden. Gefeliciteerd Dames!

Lees meer
Eerste seizoenshelft om trots op te zijn
Mededelingen bestuur & commissies

Het is inmiddels 1 december en de laatste wedstijden van de buitencompetitie worden vandaag gespeeld. De progressie van de gehele club blijft voorduren en dat is een groot compliment naar alle betrokkenen en met name de spelers, trainers en coaches.

Lees meer
MA1 stijgt op de ranglijst
Meisjes A1

In de allerlaatste veldwedstrijd van 2019 hebben de Meiden van de A1 met een ruime 5-0 overwinning het jaar zeer goed weten af te sluiten.

Lees meer
Enerverende hockeywedstrijd MA1
Meisjes A1

Afgelopen zaterdag kwam het Delftse HUDITO MA1 op bezoek om het op sportpark De Krom tegen Catwyck Meisjes A1 op te nemen.

Lees meer
Gelijkspel Meisjes A1
Meisjes A1

Op 2 november ontvangen wij al voor de 3e keer (!) Zoetermeer MA2. Na een drieluik en voorcompetitie volgt vandaag de eerste competitiewedstrijd in de allerhoogste poule van Zuid Holland.

Lees meer
Wisselend succes in periode 1
Mededelingen bestuur & commissies

De eerste periode tussen de zomer- en herfstvakantie is voor de junioren van HCC inmiddels afgerond. Na de herfstvakantie start logischerwijs de tweede periode welke tot de zaalperiode doorloopt en zullen vrijwel alle teams nieuwe tegenstanders treffen.

Lees meer
Catwyck D1- Pijnacker D1
Dames 1

Na het verlies van vorige week waren we vandaag gebrand om te winnen. Mini’s van de week Eline en Valerie uit m8e2 wisten knap het eerste doelpunt te scoren.  

Lees meer
MA1 begint beter te hockeyen
Meisjes A1

De meiden van onze A1 zijn in de lopende voorcompetitie 1e klasse op weg om een goede eindklassering te behalen.

Lees meer
Barendrecht D1-Catwyck D1
Dames 1

Op een warme zondag verzamelden wij om half 11 op onze vertrouwde club om naar Barendrecht te vertrekken. Gelukkig waren we al lekker op tijd bij de tegenstander om nog een kop koffie te drinken en ons klaar te maken voor de teambespreking. 

In de kleedkamer was er tijd om onze concentratie te pakken en de koppies dezelfde kant op te zetten. Wij wilden allemaal graag de drie punten mee naar huis nemen. Na onze voorbereiding, shake hands en het fluitsignaal kon de wedstrijd beginnen.

Lees meer
1Bite steekt Meisjes A1 in het nieuw
Meisjes A1

1Bite (wat tot de Haasnoot Fish group toebehoort) heeft de MA1 verwend met mooie trainingspakken waarmee het team een mooi visitekaartje voor HCC is.

Lees meer
Hgc M8-E1 - Hcc M8-E1
Meisjes 8-E1

Vandaag stond de 1e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. We vertrokken vroeg, zodat we niet in de file van Wassenaar zouden komen te staan. We kwamen ruim op tijd aan en na lekker ingespeeld te hebben kon de wedstrijd beginnen.

Lees meer
Noodoproep trainers
Clubnieuws

HCC zoekt nog steeds trainers voor diverse teams om te trainen vanaf maandag 17:00 uur en woensdag 19:00 uur

Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail naar Hockeyzaken@hccatwyck.nl

Lees meer

Agenda

10
jun

High Tea / Laatste training

15:00 – 19:00
05
jul

BBQ trimhockeygroep (onder voorbehoud Corona maatregelen)

Toon volledige agenda

Contact

Sportpark de Krom
De Krom 1H
2221 KJ Katwijk
Open in Google Maps
Postadres
Postbus 2049
2220 BA Katwijk
071 - 40 28 670 071 - 40 28 670